GROEPEN

Door de unieke ligging, goede bereikbaarheid en de grootte van de locatie zelf is Grand Café & Restaurant ’t Hop ook de ideale locatie voor grote gezelschappen. U kunt hierbij denken aan verjaardagen en bruiloften maar ook is er veel ervaring met condoleance-bijeenkomsten.

Afhankelijk van de indeling biedt onze locatie ruimte voor 90 a 100 tot 200+ gasten. Daarnaast kan er in overleg bij lekker weer gebruik worden gemaakt van het terras. Voor grote groepen is er de mogelijkheid om besloten te gaan, u heeft dan de gehele locatie voor uzelf. Voor kleinere groepen is het makkelijk om een deel van het restaurant af te schermen om zo een knus karakter te creëren.

Op deze pagina vind u meerdere suggesties voor groepen vanaf 10 gasten. Zoals de naam al zegt zijn het slechts suggesties. Wij stellen ons altijd flexibel op en faciliteren graag in het waarmaken en overstijgen van uw verwachtingen.

‘’Samen zullen wij er alles aan doen om uw speciale dag onvergetelijk te maken’’

Bekijk de verschillende mogelijkheden en aarzel niet om contact op te nemen voor een voorstel op maat.

Koffie / Borrel & Hapjes

Of het nu een bruiloft, verjaardag of uitvaart is er moet ergens mee begonnen worden. Afhankelijk van de gelegenheid kan dit natuurlijk op meerdere manieren. Hieronder vindt u enkele suggesties.

Koffieontvangst
Kopje koffie/thee met
Plakje cake à 3,50
Muffins/brownies à 4,50
Petit Fours à 4,75
Gebak à 5,50
2x koffie-thee + gebak à 7,50
Kan thee (1l) 15,00
Kan koffie (1) 17,50
Kan melk (1l) 7,50
Kan karnemelk (1l) 7,50
Kan verse Jus d’orange (1l) 16,50

Dranken
Koffie/thee/espresso à 2,25
Cappuccino/verkeerd à 2,45
Latte Macchiato à 2,75
Frisdranken v.a. 2,25
Bier v.a. 2,45
Glas huiswijn v.a. 4,00
Glas Prosecco v.a. 4,50
Likeuren à 4,50
Port/Sherry/Vermouth v.a. 3,75
Jenevers v.a. 3,20
Buitenlands gedestilleerd v.a. 4,50

Voor bij de borrel

Tafelhapjes
Portie luxe nootjes en zoute koekjes 1,50
Portie oude kaas met mosterd 6,50
Portie gemarineerde olijven 4,50

Warme Hapjes/amuse
Bitterballen 0,80
Assortiment bittergarnituur 0,80
(Bitterballen/kaastengels/vlammetjes/kipnuggets/ mini kaassoufflé/mini frikadelletjes)
Kalsfsbitterballen 1,00
Kroketjes 1,00
(Garnaal/geitenkaas/groenten)

Luxe crostini’s 1,75
Carpaccio met truffelmayo, oude Beemster en pijnboompitten
Vitello tonato
Mozzarella met pomedori tomaat en pesto
Gerookte zalm met yuzu gel
Brie met walnoot en balsamico
Gerookte forel met cocktailsaus
Serranoham met meloen
Tonijnsalade met Amsterdamse ui

Lepelamuse 2,50
(Bijv. zalmtartaar met mosterdmayonaise)

Midnight snack
Puntzakje huisgemaakte friet met mayo 2,00
Kipsaté satésaus , gefrituurde uitjes en stokbrood 3,75

Vers fruit
Handfruit 1,00
Smoothie 2,00
Verse fruitsalade 2,50

Zaalhuur
In principe hebben wij geen aparte zaal dus rekenen wij ook geen zaalhuur. Wel bieden we gasten de mogelijkheid om besloten te gaan. Of dit mogelijk is hangt af van de datum en de omzet die er tegenover staat en zal in samenspraak met de gast worden vastgesteld.

Borrel
1 x Borrel Hollandse Bar *1 3,00 p.p./p.st.
2 x Borrel Hollandse Bar 6,00 p.p./p.st.

Onbeperkt Hollandse Bar *1
Bij deze methode betaalt de gast een vast bedrag per persoon per uur. In dit tijdsbestek mag de gast onbeperkt gebruik maken van een Hollandse Bar.

Voordeel: U weet van te voren precies hoeveel u kwijt zult zijn aan drank. Nadeel hiervan is dat in de prijs van afkoop rekening is gehouden met een bepaalde gemiddelde consumptie van drank. Of deze methode voordeliger voor u als gast is hangt geheel af van de groep zelf en u zult als groep zelf deze afweging moeten maken.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat in veel gevallen nacalculatie uiteindelijk voor de gast voordeliger uitvalt.

Borrel van 1 tot 2 uur
1e uur 11,00 p.p./p.uur
2e uur 8,00 p.p./p.uur

Borrel van 2 uur of langer
1e uur 9,00 p.p./p.uur
2e uur 8,00 p.p./p.uur
3e uur 7,00 p.p./p.uur
4e uur 6,00 p.p./p.uur

*1) Hollandse Bar bestaat uit Fris, Huiswijn, Pilsener van de tap (speciaal bieren vallen hier dus buiten), Nederlands gedestilleerd en Port, Sherry, Vermouth)

Nacalculatie
Naast het afkopen van de Hollandse Bar bieden wij onze gasten ook de mogelijkheid om gebruik te maken van nacalculatie. Bij deze methode worden gedurende een van te voren bepaalde tijd de genuttigde dranken bijgehouden. Op basis van de daadwerkelijk genuttigde dranken zal dan de uiteindelijke rekening worden opgemaakt.

Voordeel hiervan is dat de gast uitsluitend betaalt voor de dranken die zijn afgenomen. Nadeel is dat het van te voren niet mogelijk is een vast bedrag te bepalen.

Lunch Buffet

Een leuke en royale manier om met een grotere groep van een heerlijke diverse lunch te genieten. Voor kleinere groepen is er de mogelijkheid om in overleg een verkleinde lunchkaart te maken.

(vanaf 25 personen)

Mosterdsoepje met bosui en pijnboompitten

Luxe belegde broodjes  2 broodjes p.p.
Assortiment zachte / harde broodjes belegd met

  • Jonge kaas/ oude kaas  zongedroogde tomatenmayonaise
  • Brie walnoten en balsamico
  • Mozzarella tomaat en pesto
  • Carpaccio pesto,oude kaas, pijnboompitten
  • Vitello tonato
  • Achterham truffelmayonaise
  • Serranoham met tomatentapenade

 

Garnering
Sla, tomaat en komkommer

Snack
Broodje kroket
òf
Kaasbroodje
Handfruit

Dranken
Koffie /Thee, Melk/Karnemelk, Verse jus d’orange 2 consumpties p.p.

22,50

Menusuggesties

Voor onze gasten die graag met een grotere groep willen komen dineren hebben wij een drietal menusuggesties opgesteld. Variërend van minder uitgebreid tot luxe. Natuurlijk geldt hier ook weer dat alle menu’s aan uw persoonlijke wensen of voorkeuren kunnen worden aangepast, neem hiervoor contact met ons op.

Menu 1
Romige mosterdsoep met julienne van eendenborst en bosui
xxx
Gebakken parelhoen supreme  met aardappeltruffelpuree  en bospaddenstoelensaus
òf
3 gebakken slibtongen met crème van bospeen, citroen en remouladesaus
òf
Vegetarisch gerecht (in overleg)
xxx
Dame blanche

26,50

Menu 2
Carpaccio van ossenhaas met pijnboompitten, oude Beemster, truffelmayonaise en rucola
òf
Tonijn carpaccio met wakame, soja gel, salade mesclun en een sesamstengel
xxx
Gebakken rundersteak met crème van aardpeer, seizoensgoenten en gerookte knoflookjus
òf
Op de huid gebakken kabeljauwfilet, aardappelpuree met grove mosterd, seizoensgroenten en een tomaten beurre blanc
xxx
Grand dessert
Proeverij van drie huisgemaakte desserts

29,50  

Menu 3
Terrine van ossenworst en eendenlever met gelei van Amsterdams zuur, crème van Cevenne ui en salade mesclun
òf
Huisgerookte zalm met bavarois van rode ui, komkommerschuim, yuzu gel, zoetzure radijs en crunch van zwarte olijf
xxx
Krokant gebakken eendenborst met crème van pastinaak, gekarameliseerde bospeen en jus van zwarte bonen
òf
Op de huid gebakken zeebaars met aardappel-basilicum puree, seizoensgroenten en een choron-hollandaisesaus
xxx
Grand dessert
Selectie van vier huisgemaakte desserts
òf
Kaasplankje
Drie buitenlandse kaasjes met kletzenbrood en dadelcompote

32,50

Dinerbuffet

Wat gaat er boven een uitgebreid, luxe en overheerlijk buffet?…..weinig!

Het dinerbuffet biedt onze gasten een selectie van meerdere voor-, en hoofdgerechten. Wilt of kunt u geen keuze maken? Dan is dit buffet geknipt voor u. Wederom zijn gerechten zonder probleem in te ruilen voor andere gerechten als dat u lekkerder lijkt.

(vanaf 25 personen)

Boerenbrood wit/bruin met tomatentapenade/kruidenboter/aioli

Koude gerechten
Plateau gerookte vissoorten zalm/forel/makreel
Carpaccio met oude Beemster, truffelmayonaise en pijnboompitten
Serranoham met Cantaloupe meloen en zwarte olijven crunch
Vitello tonato: zacht gegaarde kalfsmuis met tonijnmayonaise
Salade caprese : buffelmozarella met pomedori tomaat en basilicumpesto

Warme gerechten
Gebakken kabeljauw met tomaten beurre blanc
Balotine van gegrilde parelhoen met bospaddenstoelenjus
Aan het buffet gesneden ossenhaas met pepersaus
Pasta aglio olio spaghetti/knoflook/olijf/tomaat/rucola/mozarella/basilicum/Parmezaanse kaas

Garnituren
Huisgemaakte frites
Rozeval aardappels uit de oven met tijm/knoflook/zeezout
Seizoensgroenten

32,50

Dessertbuffet in overleg v.a. 5,50 per persoon.

Walking Diner

Waar de voorgaande menu’s vaak gepaard gaan met gedekte tafels en vaste opstellingen is het walking dinner iets heel anders. Als u op zoek bent naar een informele setting waar gasten makkelijk en vrij kunnen bewegen en tegelijkertijd toch kunnen genieten van verschillende culinaire hoogstandjes dan is dit misschien een leuke en moderne optie. Alle onderstaande hapjes worden geserveerd in kleine porties zodat ze makkelijk staand of aan een statafel kunnen worden gegeten.

Nog een leuke kant van een walking dinner is dat u zelf bepaalt hoeveel hapjes u geserveerd wilt zien. Hierdoor kunt u het zo gek maken als u zelf wilt en een enorm gevarieerd menu samenstellen.

Soepje 4.50 p.p.
Mosterdsoep met pijnboompitten en bosui
Pomodori-tomatensoep met pestoroom
Bisque homard met rivierkreeftjes en vadouvan room (plus 1.00 p.p)

Voorgerechtjes vlees 5.25 p.p.
Carpaccio met oude Beemster , pijnboompitten en truffelmayonaise
Steak tartaar met kwarteleidooier , crème zoete ui en gegrilde brioche
Vitello tonato : zacht gegaarde kalfsmuis met verse tonijn
Serronaham met Cantaloupe meloen en olijven crunch
Theater vlees voorgerecht (maandelijks wisselend menu )

Voorgerechtjes vis 5.25 p.p.
Huisgerookte zalm met komkommerschuim , yuzu gel en zoetzure radijs
Tonijn carpaccio met wakame soja gel en sesamstengel
Warm gerookte zeeduivel met gelei saffraan en tomaten tapenade
Duet van gerookte makreel en forel met basilicumgel en tomatenschuim
Theater vis voorgerecht (maandelijks wisselend menu )

Hoofdgerechtjes vlees 6.50 p.p.
Rundersteak met crème aardpeer en knoflookjus
Ballotine parelhoen met seizoensgoente en truffeljus
Iberico varkensfilet met auberginekaviaar en sjalot-jus
Ossenhaas met pommes fondant en pepersaus (plus 1.00 p.p.)
Theater vlees hoofdgerecht (maandelijks wisselend menu )

Hoofdgerechtjes vis 6.50 p.p.
Slibtongetje met citroen en remoulade saus
Zalmmootje met aardappel mousseline en basilicum beurre blanc
Gebakken kabeljauw met pommes dauphine en Hollandaisesaus
Op de huid gebakken zeebaars met bospeen risotto en tomaten beurre blanc
Theater vis hoofdgerecht (maandelijks wisselend menu)

Dessert 4.25 p.p.
Dame blanche 2 bollen huisgedraaid vanille-ijs met chocoladesaus en slagroom
Petit grand dessert selectie van 3 gerechtjes uit onze dessertkaart
Buitenlandse kaas 3 kaasjes met kletzenbrood en dadelcompote

Dinertour

Vindt u een geheel diner nuttigen op een locatie een beetje ouderwets dan bieden wij u nog een mogelijkheid: een dinnertour. Grand Cafe & Restaurant ’t Hop is onderdeel van een horecagroep uit Hoorn met nog 8 locaties op verschillende plekken in de stad. Al deze locaties bevinden zich op A-locaties verspreid door de binnenstad. Deze tour is ideaal voor groepen die bijvoorbeeld een activiteit zoals een spel of rondleiding willen doen en zo op deze manier op meerdere plekken van een volledig menu kunnen genieten.

Daarnaast hebben wij ook contact met o.a. de Watertaxi en gidsen dus hierbij kunnen wij u helpen om een onvergetelijke dag in elkaar te zetten.

Neem contact op voor de mogelijkheden!